V auguste 1968 nás prepadli Rusi. Tí, ktorí už vyše 100 rokov klamú celý svet aj svojich vlastných občanov. Škoda, že obyčajní Rusi musia tak dlho trpieť pod vládou rôznych diktátorov, hrdlorezov a klamárov. Lenže trpia pod nimi aj iné národy. Najviac tie, ktoré by od Rusov očakávali „slovanské bratstvo.“ Žiadne priateľstvo a bratstvo sa však väčšinou nekonalo – iba lúpeže, vraždy, klamstvá, gulagy, záškodnícke a teroristické útoky. Je im jedno, či zostrelia lietadlo alebo otrávia človeka a potom klamať a osočovať druhých. Ríša klamstva a zla s najväčšou rozlohou na svete.

Majú svojich špiónov, agentov a spolupracovníkov v každej krajine. Niektorí uveria ich bludom, iní si nechajú za svoje služby zaplatiť. Našiel som si v Rusku priateľov aj moju manželku. Mám Rusov rád a obdivujem ich vedcov, umelcov aj športovcov. Nepáčia sa mi ich vodcovia. Šíria klamstvá, nenávisť, rozvracajú krajinu, skupujú naše pozemky a firmy za nečisté peniaze.

Nám, ktorí sme sa narodili v Československu, narobili Rusi veľa zla. Stačí spomenúť roky 1948 a 1968. Spočítať by sa dali obrovské materiálne škody aj zničené ľudské životy. Rusko a ZSSR (Zväz sovietskych socialistických republík) majú veľmi podobnú politiku – klamať, klamať a klamať. A medzitým prepadávať a okrádať slabších od seba. Chceli by byť veľmocou, len sa im to už celé storočie nedarí. A tak robia všetko možné, aby pred svetom ukázali svoju silu – rinčia zbraňami, dopujú športovcov, vydierajú a šíria nepravdy. Slovensko je plné ruských agentov aj dnes. Financujú podivné skupinky, podporujú proruské médiá a organizujú nepokoje.

Pravidelne sa Rusmi nechajú oklamať aj naši politici. Vraj im stačí stisk ruky a pohľad do očí. Nuž, čo, jeden silný ruský stisk sme tu mali vyše 40 rokov. Generáciu našich rodičov zatvorili za ostnatý drôt, okradli o slobodu a možnosť normálneho života. A vykrádali našu krajinu. Kedysi sme museli vykrikovať, že nezabudneme na to, čo pre nás Sovieti urobili. Nezabudneme. Ruskí politici sú dnes stále drzejší a agresívnejší. Bráňme sa, lebo naši potomkovia môžu znova skončiť v ich železnom objatí.

38