ŠVPS je Štátna potravinová a veterinárna správa. Jozef Bíreš je jej šéf. Je to inštitúcia, ktorá narobila nesmierne škody u malých slovenských farmárov a výrobcov potravín. Komandá a kontroly veterinárov utrhnutých z reťaze, ktoré zobrali mnohým ľuďom chuť chovať zvieratá a zvyšovať potravinovú sebestačnosť Slovenska. O pánovi Jozefovi Felcanovi v Martine by sa dala napísať kniha. Praktiky pána Bíreša a ŠVPS veľmi dobre popisuje tento blog. Šírte ho, prosím, medzi ľudí.

Aj v Dobrom Pastierovi sme si užili svoje s komandami pána Felcana a pani Milanovej. Šikana, ponižovanie a nezmyselné pokuty. Dokedy budú títo ľudia ešte vo svojich funkciách?

Navštívil nás aj pán minister. Ten lesník, čo mal také pekné reči a robil presný opak toho, čo povedal. Zostalo po ňom v poľnohospodárstve riadne hnojisko. A to sa na konci vyhrážal, že stiahne svoju demisiu a svoje dielo dokončí. Boh nás ochránil a prezidentka demisiu našťastie prijala.

Boli u nás aj obyčajní poslanci. Porozprávali nám, tak ako to vedia len oni. Vraj robia čo vedia (to teda ozaj nestačí) a ľudia to vôbec neoceňujú (veď ani nie je čo). A všade škodia zabarikádovaní SMERáci a polená pod nohy háďže aj Sulík. Keď sa vyrozprávali, tak dali slovo malým farmárom. Tí poznali zákony lepšie ako naši zákonodarcovia a dali im do rúk konkrétne návrhy. Poslanci si urobili čiarku v kalendári, status na fejsbúku a sľúbili, že sa „na to pozrú a niečo urobia.“

Verím im. Určite sa na to pozrú a niečo urobia. Priatelia, my sa musíme brániť. Pritlačiť na týchto ľudí a požadovať zmeny, ktoré umožnia ľuďom na okraji spoločnosti chovať zvieratá ako pracovnú terapiu. Malým farmárom predávať syr a klobásy údené na dreve (aj keď nie sú v Cechu údenárov). Na dedinských trhoch by mohli, okrem Poliakov, povoliť predaj aj Slovákom. Je toho veľa, o čom páni poslanci ani netušia. Začnime s reformou ŠVPS. Treba im zobrať niektoré kompetencie, odvolať a potrestať tých, ktorí zneužívali svoje postavenie. A vyšetriť koho záujmy roky títo ľudia hájili a čo ich k tomu viedlo. Pán Bíreš bol kedysi v dozornej rade potravinárskej spoločnosti firmy Penta. Nebol to náhodou konflikt záujmov?

Obr. Pán farár Vladimír Maslák, ktorý si pri nájazdoch veterinárov z Martina vytrpel svoje.

22