Partička štyroch obyčajných ľudí sa rozhodla, že zmení krajinu k lepšiemu. Bolo to nepredstaviteľné, ale postupne získavali podporu a pridávali sa k nim rôzni ľudia. Bojovali proti skorumpovanej vláde a nakoniec zvíťazili. Dostali šancu vybudovať lepšiu krajinu. Boli naučení pracovať opozične, anarchisticky a partizánsky. Šéf bol deštruktor a rozbíjač. Partička tak dokázala rozbiť starý systém, ale nevedela vytvoriť nový. Nemali skúsenosti ani znalosti. Odborníkov, ktorí im ponúkali pomoc ignorovali. Sláva rýchlo stúpala do hlavy a prišlo opojenie mocou. Svojich kritikov strašili tým, že ak padnú, tak sa vráti mafia. Nepochopili, že mafia sa vrátiť nemôže, pretože vôbec neodišla. Funguje ďalej priamo pod nimi na úradoch. Namiesto toho, aby opravovali krajinu a vytláčali z nej mafiu, paralyzovali ich konflikty a osobné spory medzi partičkou a jej spojencami. Počas roka vlády partičky sa zvýšil vplyv starých mafiánov v poľnohospodárstve a v ďalších oblastiach. Zločinci si prezliekli kabáty a na vysoké pozície sa dostali noví darebáci s právnickými titulmi.

Partička sa nakoniec zomkla okolo svojho šéfa a vystrašene kričala: „My si ho nedáme.“ Áno, boli mu vďační za víťazstvo. Bez neho by sa nikto z nich na vysoké pozície nedostal. Lenže na také pozície sú potrebné aj schopnosti. Pokriky a rečnenie nestačia. Treba vedieť definovať, komunikovať a realizovať vízie a stratégie zmeny, riadiť veľké projekty, prepájať ľudí a budovať siete odborníkov, rozumieť mnohým technickým a organizačným detailom, mať schopnosti lídrov a manažérov. Partička, ktorá fungovala na neriadených stretnutiach, komunikovala chaotickými smskami a emailami a virálnymi kampaňami na sociálnych sieťach, tento spôsob práce nepoznal. Nemali ani elementárne odborné znalosti a väčšinou ani nevedeli, čo nevedia.

Keď partička nastúpila, jeden mafián pokojne poznamenal: „Bude to len krátka a bezvýznamná epizóda v našich dejinách.“ Mal, žiaľ, pravdu. Mafia bola silnejšia ako partička a dobré úmysly slušných ľudí nestačili. Nebola to rozprávka s dobrým koncom.

37