Kedysi som napísal knihu Pomaly ďalej zájdeš. Poznal som vtedy veľa ľudí, ktorí žili rýchlo a veľmi veľa pracovali. Hovoril som im nech spomalia, viac si vychutnávajú život a v práci sa zameriavajú na dôležité veci. Dnes mám pocit, že mnohí ľudia spomalili tak, že sa chystajú zaspať. Je to opačný extrém k rýchlej práci – žiadna práca. V pondelok rozoberajú víkend a v piatok sa už pripravujú na voľnú sobotu a nedeľu. Čítajú veľa literatúry o tom, aby sa v práci nestrhali a tak si dávajú pozor. Najradšej majú schôdzky, na ktorých sa veľa prezentuje a rozpráva. Zostanú po nich farebné papieriky s nápadmi. Realizácia nápadov väčšinou neprichádza, pretože príde nová vlna kartičiek a fotografií na sociálnych sieťach. Team buildingy majú radi tiež, hlavne také, kde je veľa hier. Zábava musí byť. V práci je dobré mať hojdacie siete, šípky a rôzne stolové hry, kvalitný kávovar, bylinkové čaje, psychológa, maséra, wellness a meditačnú miestnosť. To všetko je fajn, len aby neboli v práci stres a nadčasy. Ideálne, keby nebolo ani veľa práce, hlavne takej, ktorá nás unavuje a nebaví.

V minulosti som mal pocit, že vo firme stretávam workoholikov, ktorí pracujú veľa a rýchlo a pod obrovským tlakom podávajú nadpriemerné výkony. Hovoril som im, aby spomalili, lebo som mal obavu o ich zdravie. Dnes stretávam vo firmách rôznych „filozofov a šípkové ruženky“ a hovorím im, aby sa zobudili a začali pracovať. Niekedy mám pocit, že zaspali alebo žijú v nejakom virtuálnom svete. A možno je to nový svet, do ktorého už nepatrím. Faktom vśak je, že nemá kto pracovať. Roboty a umelá inteligencia nestíhajú obsadzovať voľné pracovné miesta. Mnohí z tých, ktorí by pracovať chceli (lepšie povedané dostávať za svoju prácu odmenu) pracovať nevedia. Práca musí vytvárať hodnotu, za ktorú zákazník zaplatí a odmena pre pracovníka je časťou z tejto zaplatenej sumy (prietoku). Najhoršie je, že títo uspávači hadov v podnikoch pôsobia aj na svoje okolie, ktoré postupne znižuje svoje pracovné nasadenie. A keď sa predavačom prezentácií prestane vo firme dariť, tak si nájdu iné miesto, kde môžu vo svojej činnosti pokračovať. Majú načítané knihy, poznajú moderné manažérske a inovačné pojmy, vedia veľa rozprávať a prezentovať rôzne príbehy. Až kým všetci okolo nich nezaspia a nepríde princ (alebo drak v podobe krízového manažéra, či exekútora), ktorý toto spiace kráľovstvo zobudí. Prebieha transformácia biznisu. Treba odložiť hry a prázdne reči a riadne makať. Zdá sa mi, že postcovidový syndróm spôsobil, že žiaci a študenti osprosteli a viacerí pracovníci vo firmách zleniveli. Myslím si, že rok 2023 nás preberie. Ak chceme byť zdraví pomôžu nám pôst, otužovanie, práca a pohyb.

O tom, aby sme nezaspali v roku 2023 budeme hovoriť na našej zajtrajšej Akadémii Dobrého pastiera. Prihlásiť sa môžete na milena.kosturiakova@gmail.com, ochutnávka je tu:

akademia-dp-1-2023_compressed

26