Je to dobrý chlap a je mi ho ľúto. Doma má štyri deti a manželku. Mohol by si robiť svoju prácu a normálne žiť. A on musí chodiť na koaličné rady a hľadať dohody medzi rôznymi hochštaplermi, ktorí sa vyhlásili za predsedov strán. Pred médiami sa snaží obhajovať neobhájiteľné vyjadrenia a skutky rôznych bláznov zo svojho okolia. Je mi ho úprimne ľúto. To všetko by sa dalo pretrpieť, keby to smerovalo k niečomu dobrému. Lenže my vidíme rozklad a úpadok štátu pod vedením populistov. Rozhadzujú cudzie peniaze a vôbec nechápu, čo treba v tejto krajine robiť. Uteká nám vlak obrovskou rýchlosťou a my stále stojíme na nástupišti. Keď vyhralo OĽANO voľby, tešili sme sa. Mysleli sme si, že spustíme inovácie a budeme opravovať našu krajinu. Zmeníme vzdelávanie, postoje ľudí k životu a podnikaniu, naštartujeme pohyb v regiónoch zdola, prestaneme míňať peniaze na nezmyselné balíčky, stratégie, analýzy, agentúry a zbytočných úradníkov. Dúfali sme, že naše deti, ktoré študovali v zahraničí, sa začnú vracať na Slovensko. Teraz premýšľame, že sa vysťahujeme za nimi. Nedávno som bol týždeň u dcéry Lucky v Prahe a práve som na návšteve u druhej dcéry Zuzky v Liverpoole. Začínam premýšľať, že sa odsťahujem zo Slovenska, kde pribúdajú dezorientovaní ľudia a ubúdajú tí normálni, ktorí by dokázali vybudovať vzdelanú a prosperujúcu krajinu s kvalitným životom pre ľudí.

Sú ľudia, firmy a štáty, ktorí využijú svoje šance a príležitosti. Učia sa, podnikajú, pracujú a dosahujú výsledky. A sú aj leniví a hlúpi, ktorí svoje talenty a šance premrhajú. Do prvej skupiny krajín, ktoré urobili veľký hospodársky krok dopredu, by sa dali zaradiť napríklad Kórea, Írsko, Izrael, Fínsko alebo Estónsko. Krajiny, ktorých rozvoj sa zastavil sú napríklad Rusko, Severná Kórea, Bielorusko. Ak nič neurobíme, priradí sa k nim aj Slovensko. Diagnóza úpadku je podobná – politici, ktorí sa ľuďom hovoria, že sa o nich postarajú, úpadok vzdelávania a reaktívny postoj k životu. Schopní ľudia utekajú do zahraničia, alebo iba pasívne prežívajú. A neschopní diktátori a všetkého schopní blázni riadia krajinu. Hľadajú si nepriateľov a „ochraňujú“ pred nimi „svoje stádo“. Zbedačujú ľudí a potom im rozdávajú záchranné balíčky. Slovensko premrhalo vyše 30 rokov. Celú generáciu. Privatizačné slovenské národno demokratické gangy, neskôr kresťanskí a demokratickí zlodeji, nakoniec sociálno demokratickí mafiáni. Katastrofu zavŕšili obyčajní ľudia – s neobyčajnou schopnosťou pokaziť všetko, čo sa dá. Edo mal už dávno vyhodiť ministra financií a niekoľkých ďalších neschopných ministrov, alebo mal odísť sám. Takto zostane Čierny Peter v jeho rukách.

Prichádza ťažká doba. Bude veľa postihnutých ľudí chudobou a nečakanými zmenami. Treba vymyslieť presne zacielené, inteligentné riešenia, ktoré ochránia tých najslabších. Môže to byť aj čas prelomových riešení a prechod k lepšiemu spôsobu života. Krajiny, regióny a firmy však musia spravovať kompetentní ľudia. Na Slovensku máme diletantov, v Európe vznikajú nové slová – scholzovať alebo macronovať. A naši politici rozhadzujú naše peniaze na svoju reklamu. Rozprávajú o pomoci rodinám alebo učiteľom. Lenže pomoc majú dostať chudobné rodiny a dobrí učitelia. Nie všetci. S takýmto prístupom nás veľa dobrého nečaká. Kto prvý nájde odvahu ponúknuť ľuďom krv, slzy, drinu a pot?

Úpadok morálky a vzdelania vedie k úpadku krajiny. Rusi majú Putina, ktorý sa z neznámych dôvodov rozhodol svoju krajinu uviesť do chaosu, izolácie a chudoby. Slovensko má Igora Matoviča, ktorého aktivity vedú k podobným výsledkom. Ako je možné, že niekoľko ľudí, ktorí by nemali mať ani oprávnenie na vedenie motorového vozidla, sa dostane k tomu, aby riadilo štát a zabrzdia jeho vývoj na dlhé roky? Je mi ľúto, že slušný človek, Eduard Heger, musí asistovať pri tejto deštrukcii. A preto hovorím, dosť bolo Hegera. Osloboďme zviazaného chlapa na čele vlády a vysloboďme vyše 5 miliónov občanov od tohto trápenia. Heger si zaslúži byť lídrom lepšieho tímu, nie takýchto exotov a babrákov. Strašia nás, že vyhrá Fico. Snažme sa aby nevyhral. Ale nesmie vyhrať ani Igor Matovič. Spočiatku bol aspoň zábavný, dnes je to už Igor Hrozný. A nebezpečný.

Keď sme dostali šiltovky OĽANO, tak sme ich s kamarátom radi nosili
Po čase ju kamarát medzi ľuďmi radšej začal nosiť naopak, aby mu nenadávali
Nakoniec si na šiltovke radšej prešil logo OĽANO, aby ho ľudia nenapadli a nezbili
Oslavujeme so Zuzkou jej 21. narodeniny v Liverpoole
24