Zajtra  bude mať náš pán farár Vladko Maslák meniny. Premýšľame, ako by sme ho potešili, ale vieme, že každý darček, ktorý dostane aj tak niekomu podaruje. Vždy nájde niekoho, kto potrebuje topánky, vetrovku alebo mobil viac ako on. Jeden „darček“ už dostal v predstihu. Pripravili mu ho pani MVDr. Viera Milanová a pán MVDr. Jozef Felcan. Pani Milanová, okrem toho, že kontroluje zvieratá a salaše, rada posudzuje aj to, či je katolícky kňaz Maslák spôsobilý na svoje povolanie. Spolu so svojim šéfom zapríčinili, že v deň svojho sviatku, bude Vladko Maslák nakladať ovce zo salaša na kamión. Salaš zanikne. Veterinári si môžu odškrtnúť ďalšiu splnenú úlohu. Pre koho to robia? Po desiatich rokoch šikany to pán farár Maslák vzdal. Dnes som sedel so smutnými chlapcami, ktorým pani doktorka našla v kolibe hrudku syra a žinčicu. A tak stratili ovce aj prácu. A my nebudeme mať syr a žinčicu. Na slovenskom salaši by asi mali byť popkorn a kokakola na nerezových policiach. Neviem podľa akého predpisu majú chlapi na salaši zakázané mať v kolibe čerstvý syr a žinčicu. SMERácki úradníci nemajú zľutovanie. Už počítam dni do volieb a škody, ktoré táto banda ešte napácha na Slovensku. Stožiare pred parlamentom nám nepomôžu, keď si nebudeme vedieť na Slovensku vyrobiť svoj vlastný syr a bryndzu. Tu si pozrite pekné video o chlebe a našej komunite.

S Vladkom sme sa dnes bavili o tom, že za päť rokov sa počet oviec na Slovensku znížil z jedného milióna na tristo tisíc. Veterinári pribúdajú a zvieratá, aj ich zásluhou, ubúdajú. Verím, že sa raz pomery v našej krajine zmenia a naši chlapci budú môcť znova chovať ovce. Táto práca im pomáhala prekonať mnohé životné problémy. Syr bol výborný, vzorky mlieka neboli nikdy závadné. Pane odpusť sebavedomým doktorom z Martina, veď oni nevedia, čo činia.

Dole je niekoľko posledných fotografii zo salaša na Vrícku. Pozerajte sa na ne z väčšej vzdialenosti od monitora. Niektoré zábery nie sú kompatibilné s predpismi veterinárov a môžu šíriť bacile a choroby aj cez internet. Ďalšia fotodokumentácia je k dispozícii u pani Milanovej a pána Felcana – tu ich môžete pozdraviť: Riaditel.MT@svps.sk. Určite vám vysvetlia ako chceli pánu farárovi pomáhať a ako veľmi im záleží na zdraví nášho obyvateľstva.

Image-485

Image-484

Image-483

Image-482

Image-481

Image-480

0