1. Čo by sme mali robiť v tomto období?

Upřimnou sebereflexi a zamyšlení, proč se to všechno děje a co si z toho máme vzít. Pochopení = osvobození a vystoupení ze začarovaného kruhu. Pokuď má člověk zodpovědnost za firmu a úžasný tým lidí, který během let vybudoval, tak se to dělá strašne těžko…but if you do what you always did, you’ll get what you always got.

2. Čoho by sme sa mali pri pohľade na našu minulosť, definitívne vzdať?

Vzdát by jsme se měli zaběhlých kolejí a lpění na věcech / přežitých strukturách, které nám dlouhodobě štěstí nepřinesou. Kdy jindy iniciovat změny, než teď?

3. Na čo by sme sa mali zamerať v budúcnosti?

Nenechat se dál ovládat tím nefunkčním a neudržitelným systémem jako ovce. A hlavně se odprostit od té utkvělé představy: ‘Pojďme ten Covid nějak přečkat a pak pojďme honem rychle přepnout na trojité otáčky, aby jsme těch několik neúspěšných HDP měsíců zlomily přes mrtvoly a na úkor přírody. Protože pokuď tak učiníme, tak jsme z té Covid lekce nepochopili vůbec nic.

S Petrom Blabla som pred časom robil rozhovor a tešil som sa na plánované stretnutie vo firme Eyelevel. Minulý týždeň mu v 2 minútovom rozhovore z centrály oznámili, že jeho pracovné miesto je zrušené. Na konci mesiaca po 12,5 roka vo firme končí. Aj toto sú lekcie koronavírusu – sila charakterov aj firiem sa ukazuje v krízových situáciách. Verím, že ďalšia Petrova cesta bude úspešná a túto epizódu bude spätne vnímať ako dar.

0