Od rána som on line a prichádzajú mi zaujímavé podnety, riešenia a názory. Včera som sa potešil v Vladkom Maslákom na stavbe Domu sv. Margity. Vždy keď vidím, ako naši chlapci s pánom farárom rýchlo menia veci, tak ľutujem, že im nedali stavať diaľnicu do Košíc. Od rána mi prišli tri nové a zaujímavé inovácie od mojich študentov z Podnikateľskej univerzity. Teším sa z toho, aj z pohľadov do budúcnosti, ktoré mi pred pár minútami prišli od Vladka Levárskeho, Jaroslava Demka, Štefana Kassaya a Stanka Lajdu. Budem všetky inšpirácie s vami zdieľať. Je toho toľko, čo sa okolo nás mení, že sem budem dávať veci asi každý deň.

Niektorí ľudia a firmy nevedia, čo majú teraz robiť. Treba sa zastaviť, pozrieť sa za seba a pred seba. Pripravil som pre vás koučing a workshopy, kde budeme riešiť tri okruhy problémov:

  1. Čo robiť dnes, aby sme prežili, prípadne pomohli druhým a pripravili sa na budúcnosť – mnohé firmy čakajú opatrenia na zachovanie cash flow a zníženie nákladov. Sú ale aj firmy, ktoré potrebujú rýchlo zvýšiť svoj výkon, alebo vymyslieť nový biznis. Je čas upratovania, čistenia strojov aj údajov v informačnom systéme, čas, aby sme urobili poriadok vo veciach, na ktoré sme v rýchlosti nemali čas. Máme čas vzdelávať sa, premýšľať a hľadať odpovede na mnohé dôležité otázky.
  2. Čoho sa zbaviť? Pri upratovaní sa nájde veľa položiek a zásob, ktorých sa treba zbaviť, ale aj veľa zlozvykov a postupov, ktoré nám už nebudú fungovať. Mnohé firmy  budú čistiť svoje výrobné programy, štruktúry a projekty. Zbaviť sa zbytočných vecí, ktoré nás zaťažujú, znamená zjednodušiť svoj život a prácu a pripraviť sa na budúcnosť
  3. Mnohé zmeny, o ktorých tak často hovoríme sa súčasnou krízou urýchlia. Prichádza čas vzdelávania, inovácii a prípravy nových biznis modelov. Poďme riešiť budúcnosť už dnes – potom bude neskoro.

Postup:

  1. Pošlite mi podnet na spoluprácu. Môže to byť individuálny koučing aj práca v tíme.
  2. Dohodneme si individuálny časový plán a platformu komunikácie – mail, telefón, internet (Teams, Zoom, Hangout a pod.)
  3. Budem vám dávať otázky, úlohy, podnety a spracovávať výsledky stretnutí.
  4. Nechcem to robiť masovo a budem vyberať podľa ľudí, firiem a tématických okruhov.

kostur@ipaslovakia.sk

Diskutujem v týchto dňoch s expertmi o týchto troch otázkach – s Mirkom Ostrým, Jirkom Markom, Vladom Levárskym, Stanom Lajdom, Patrikom Paulom, Staňom Martincom, Vladom Šuchom, Jaroslavom Demkom, Milanom Zeleným a ďalšími. Včera som bol s Vladkom Maslákom v stavebninách, potom som mal v Kláštore pod Znievom rozhovor s Gerdom Leonhardom, ktorý sedel v Zürichu. Bavili sme sa aj o tom, že potrebujeme empatiu a humanitu. Gerd hovorí,  že ultrakapitalisti, ktorí povýšili ekonomiku a peniaze nad ľudí, budú mať veľké problémy. Čakajú nás veľké zmeny. Posilní sa sebestačnosť regiónov a lokálna ekonomika, manažéri a politici začnú viac počúvať vedcov a ľudí, ktorí rozumejú svetu. Dnes sa učíme tomu, ako správne spojiť humanitu s technikou – nie pre vyšší rast, ale pre lepší život na tejto Zemi. Dostávam výkresy, modely a prototypy výrobkov, ktoré vznikajú v hodinách a dňoch s cieľom pomáhať – masky od Artura Gevorkyana, ochranné štíty od Maťa Kováčika, lôžko pre chorých od Zdeňka Fabičoviča a ďalšie, dezinfekčná brána od Ľuba Šveca. Gerd nás pozýva na zaujímavú konferenciu.

Tu je maska od Artura – Gevorkyan mask sj_SK1 Industry

Tu ochranný štít od Maťa Kováčika a lôžko od Zdeňka Fabičoviča.

90457883_2358259397797255_7980861607557201920_n

BASIC BED-08

0