Kedysi sme mali tábory. Boli rôzne – pionierske, pracovné, koncentračné. A tak sa dnes používa viac slovo kemp. Naši zákazníci v lete chodia na dovolenky a my môžeme chodiť na kempy. Sú rôzne a vždy je v nich fajn, Aj v posledných týždňoch. Od 11. júla sme sa stretli podnikatelia a manažéri, už tradične aj s rodinami, v Beskydoch na Morave. Štyri dni sme diskutovali o zmenách okolo nás, trendoch, budúcej organizácii podniku a práci. Navštívili sme aj dve firmy na Morave – Galvamet, kde nás hostili majiteľ Aleš Šlechta s manželkou Ivonou a Koma Modular, kde sme diskutovali so Staňom Martincom. Obe firmy fungujú podobne ako rodina. Nehľadajú v ľuďoch len výkon, ale talent a vzťah k zmysluplnej práci. Chodili sme do prírody, ochutnávali víno, filozofovali a smiali sa. Mal som chvíľami pocit, že sme sa vrátili do detských rokov, keď sme chodievali na školy v prírode. Ak sa k nám chcete na budúci rok pridať, neplánujte si v tomto júlovom termíne dovolenku a napíšte mi čím skôr.

V ďalšom týždni sme pokračovali kempom v Dobrom pastierovi v Kláštore pod Znievom. S Janom Maškom, Vladkom Maslákom a českými podnikateľmi sme sa bavili o tom, čo sa mení v našom okolí a čo to znamená. Viac sme hovorili o ľuďoch a ľudskosti, ako o technológiách a ziskoch. Mnohí majitelia firiem hovorili o tom, že dávajú svojim spolupracovníkom vo firme čas a priestor na to, aby robili dobré veci – nielen pre firmu, ale aj pre tých, ktorí to potrebujú.

Do Dobrého Pastiera nás prišli povzbudiť aj slávni hokejisti Anton Šťastný a Zdeno Chára. V Žiline sme mali Podnikateľský kemp pre deti ktorý zorganizovali Renátka Fogeltovová a Aďka Tvrdá z Občianskeho združenia Cesty k podnikaniu. Päť dní, od rána do večera, pracovala skupina mladých s Marcelom Rypákom, Zuzkou Frťalovou, Romankou Machovou, Lukášom Valekom, Jurkom Salajom, Lacom Gabčom, Mariánom Beniačom a ďalšími. Bol to týždeň energie a rodinnej atmosféry, v ktorom si mladí skladali svoje podnikateľské modely a pripravovali prvé prototypy. Paráda! V piatok sme ešte s Vladkom Maslákom „odskočili“ s našim najväčším autom a prívesom do firmy Medesa. Jej majiteľ, Otakar Klepárnik, nám pripravil zdravotné postele, matrace, pomôcky a invalidné vozíky. Ráno sme nakladali a večer na nich už spali ľudia v Dome Sv. Terezky. Včera mi Ľubko Očenáš priviezol včely, ktoré mi kúpili končiaci študenti v Podnikateľskej univerzite. Zdá sa, že pri potoku, neďaleko miesta, kde budeme stavať našu nemocnicu, vzniká kemp včelárov.

Dnes štartujem s mladými ľuďmi do Čiech, kde zajtra začína ďalší Podnikateľský kemp Nadace ZET. Verím, že rozbehneme veľa podobných kempov po celom Slovensku, aby sme pripravovali mládež, rodičov aj učiteľov na nový svet, ktorý chceme ukázať v septembri na Future Porte v Prahe. Pripravujeme tam zaujímavé veci, príďte. Letné kempy sú fajn –  plné pohybu, zmien a zábavy. Pokračujeme ďalej – pozývam všetkých na benefičný koncert Zuzky Smatanovej a the Gospel Family 11.8.2018 a potom na ďalšie akcie našej Podnikateľskej univerzity. Včera som dostal preukaz redaktora .týždňa a od septembra rozbiehame v štúdiu Pod lampou Brainbreakfast s Janom Maškom.

pustevny Pustevnygalvamet

Galvamet

koma

Koma Modular

terezka2

V Dobrom Pastierovi

terezka

RB Leader v Terezke

chara

Hokejové legendy medzi nami

vcelari

ule

Naše včely

campZA

Práca v Kempe Cesty k podnikaniu

living

Účastníci kempu v Living restaurant

cesty

Tešíme sa na ďalšie kempy Cesty k podnikaniu

sofer

nosime

Vozíme postele a zdravotnícke pomôckyIMG_3243

postel

Hotovo – Dom Sv. Terezky je pripravený

vilemov

Otvorenie Kempu mladých podnikateľov Nadácie ZET na zámku Vilémov

0