Som katolík, ale niekedy mi vadia prehnané reakcie z našich radov voči tým, ktorí nedostali dar viery a nepoznajú Boha. Nepáčia sa mi ani útoky na liberálov, namiesto diskusie, ktorá by pomohla k lepšiemu pochopeniu sa. Nesúhlasím ani s názorom, že všetci útočia na veriacich a my sa nemáme ako brániť. Chráni nás Boh, máme za sebou aj vlastné médiá a otcov biskupov. Aj tí však radšej mlčia, keď by sa patrilo niečo verejne povedať.

Nechápem ale, prečo mlčia kresťania, keď je čele parlamentu človek, ktorý podvádza, klame a splodil jedenásť detí s desiatimi ženami. A akoby sa chcel všetkým, ktorí si ctia skutočnú rodinu, vysmiať do očí, nazval svoju politickú stranu Sme rodina. Aká rodina? Mohamedánska, mafiánska alebo iná? Neposudzujem tohto pána, ktorý o sebe hovorí, že myslí srdcom a pomáha. Pozerám sa na jeho skutky. Nemyslím si, že on je hlavný vinník diplomovky, v ktorej bol odpísaný text. On si ju len objednal a zaplatil. Nie je dobré kupovať si záverečné práce. Čo robia ich vedúci a oponenti? Kedy budú postavení docenti a profesori, ktorí porušujú zákony, pred súd? Kedy prestane štát vyhadzovať peniaze na školstvo, ktoré je choré a nereformovateľné? Nielen v Skalici, na celom Slovensku chodí veľa profesorov a docentov, ktorí získali svoje tituly podvodom. Prečo všetci mlčia a nechajú drzých profesorov žiadať ďalšie peniaze na „výskum“, ktorý nikdy nerobili a výučbu, ktorá nemá úroveň?

Predseda, magister zo Skalice, ukázal pýchu. Neschopnosť pokorne priznať chybu a urobiť pokánie. Bolo by mu odpustené. Takto svoju chybu hodil aj na ostatných. Pošpinil svojich partnerov a ich plány. Nie je možné budovať slušné Slovensko neslušným spôsobom. Jeden ústupok pri porušení princípov, vyvolá lavínu ďalších. A slušnosť znovu zaplače. Svojho mladého zástupcu nazval farizejom. Neviem, či vie, kto boli farizeji, ale ak mal na mysli pokrytca a falošníka, tak by sa mal do zrkadla pozerať on sám. Kresťania zase mlčia, ako veľakrát v histórii, keď si mysleli, že menšie zlo porazí zlo väčšie. Nikdy sa tak nestalo. Menšie zlo sa postupne stávalo väčším zlom. Jedni mlčia a druhí hystericky kričia a volajú po spravodlivosti, čistote a pravde. Aj keď sami nie sú spravodliví a k čistote a pravde majú veľmi ďaleko. Mnohí z nich by radi zhodili z trónu vodcu revolúcie Igora. Lenže on roky bojoval s mafiou, kým oni sedeli v kaviarňach. Tiež pripomínajú farizejov. Mudrujú a píšu zlostné komentáre, ale neurobili nič. Tí, čo chcú čistiť krajinu by sa nemali zahrávať s menším zlom a tí, ktorí by chceli vládnuť a rozdeľovať miliardy, by mali, okrem vykrikovania, aj niečo užitočné urobiť.

V nedeľu sme sa tešili z vysvätenia sv. Anny, v pondelok sme mali stretnutie kresťanských podnikateľov a Akadémiu Dobrého pastiera, v stredu nám Staňa Martinec poslal ďalšie štyri perfektne repasované a upravené moduly. Ďakujeme. S Vladimírom Šuchom, Ľubom Švecom, Norom Brathom, Patrikom Paulom, Milošom Olejárom, Petrom Ballonom a ďalšími, pracujeme na tom, aby sme Slovensko premenili na inovatívnu krajinu. Som rád, že sa pridávajú aj ďalší – napr. Zolo Demján, Mária Bieliková, Fero Duchoň, Janko Uriga, Dano Hevier, Martin Kováčik a ďalší. Budeme vás informovať o našich ďalších krokoch. S inováciami je to ako s rozsievačom, o ktorom bolo dnes čítanie v kostole. Nedarí sa im na okraji cesty, skale alebo v tŕni. Potrebujú úrodnú pôdu (ekosystém) a dobrých rozsievačov (inovátorov a podnikateľov). Tento víkend som s nimi v intenzívnom kontakte. Inováciami však nevznikajú iba nové, užitočnejšie riešenia, ale zaniká a zomiera všetko staré, prekonané, nepotrebné, to, čo nie je v súlade s princípmi, neslúži ľuďom a neprospieva prírode.

Vo štvrtok sme diskutovali v parlamente o národnom projekte Agrokruh – Janko Šlinský, Ľubo Švec, Marian Beniač a ďalśí.

Už nebudeme mlčať. Janko Šlinský rozprával v parlamente a poslanci ho počúvali. Dúfam, že sa konečne začnú veci meniť k lepšiemu.

Keď Mojžiš zdvihol ruky, Boh mu pomáhal. Zdá sa, že to funguje aj u pána farára Vladka Masláka.

0