1/ Čo by sme mali robiť v tomto období?

Máme byť zodpovední k sebe i druhým, tolerantní, empatickí… Najmä nezneužívať akýmkoľvek spôsobom vážnosť situácie. Zamestnávať sa rozličným spôsobom, byť milí a pozorní k najbližším… Je toho veľa, ale nech sa každopádne prejaví naše dobré JA.

2/ Čoho by sme sa mali pri pohľade na našu minulosť definitívne vzdať?

Je to u každého individuálne. Možno si veľa ľudí uvedomí skutočné hodnoty. Čo je pre nás dôležité. Či jachta, alebo zdravie. Či mamon, postavenie, pýcha, alebo viera, nádej a láska. Keď si to uvedomíme, svoju ničotu, bezmocnosť a bezproblematickú nahraditeľnosť, potom možno dokážeme zmeniť alebo aspoň prehodnotiť mnohé naše priority. Že rúško z trenírok je odrazu viac než povestné zlaté hodinky. 

3/ Na čo by sme sa mali zamerať v budúcnosti?

Nič nie je v živote tak dôležité, ako slúžiť druhým. A to akýmkoľvek spôsobom. To neznamená len pomôcť finančne, ale vedieť napríklad pochváliť, povzbudiť, usmiať sa na druhého, byť ohľaduplný, vedieť potešiť, rozosmiať, podržať v pravej chvíli… Mnohokrát nás to nič nestojí a veľa to pre druhého znamená. A čo sa týka vyššieho levelu – prestať konečne zbrojiť, hrať sa na vojačikov a myslieť menej na seba a viac na zdravie, ekológiu, pomoc ľuďom v núdzi. To by mali byť priority mocných i prostých ľudí. Pokiaľ nechceme dopadnúť ako dinosaury. Keď sa to niekomu zdá ako fráza, nech príde s niečím objavným, rád sa poučím. 

2