Všimol som si, že si sa stal hercom. Tvoji producenti najali reklamnú agentúru a ty hráš postavičku, ktorá kára detičky. To si teda dopadol. Mysleli sme si, že nám ukážeš čo si mal urobiť a natočíš video o nedokončených tuneloch a diaľniciach, nemocniciach, ktoré vykrádali tvoji kámoši, nekvalitných školách, z ktorých naše deti odchádzajú radšej študovať do zahraničia. Niektoré audiá a videá o tom, ako sa prepojili policajti, sudcovia a mafiáni sme už videli. Kriminálnici ťa tam oslovovali šéf. Tatko Robo, poúčaš a zosmiešňuješ druhých, ale radi by sme videli aspoň niečo pozitívne, čo si urobil ty. Vyhral si nejaký súdny spor? Naučil niečo užitočné svojich študentov? Vytvoril niečo reálne pre ľudí na Slovensku, okrem klamstiev a marketingových balíčkov? Pomáhal si, ale len úzkej skupine ľudí, ktorí ti kúpili moc, aby si im slúžil.

Nemáš pocit premrhaného života? Veď už pomaly ťaháš na šesťdesiat. Mal si veľkú moc a zneužil si ju na ničenie krajiny, ktorú si mal spravovať. Vieš o tom, že detičky, ktoré poúčaš vo svojich videách ťa čoskoro odstavia od moci a postavia pred súd? Tatko Robo, v tvojom veku už ľudia zvyknú robiť niečo zmysluplné – nie nahrávať pubertálne videá a vešať ich na internet, naháňať mladé baby, piť veľa koňaku a fajčiť cigary. To si si mal užiť v mladosti, keď si budoval socialistický zväz mládeže a stranu komunistov. Máš to celé posunuté tatko Robo a vyzeráš smiešne.

Pýcha a moc zničili mnohých schopných ľudí. Aj ty si bol schopný – všetkého. Je smutné tatko pozerať sa na teba. Ľudia ťa už majú plné zuby a ty sa musíš schovávať za svojho poskoka Petra. Snažíš sa upútať pozornosť trápnymi videami na internete. Prečo sa tebou nechodia mladí s prosbou o radu? Prečo ti ľudia na uliciach nevolajú na slávu a posielajú ťa do basy? Premrhal si dve tretiny svojho života. Tak sa vzchop a prestaň robiť hlúposti. Začni sebareflexiou a spytovaním svojho svedomia. Neboj sa. Máš ho, len si ho prestal počúvať. Máš ešte šancu napraviť mnohé veci, ktoré si spôsobil. Tak ako každý z nás. Len musíš chcieť. Tak už prestaň hrať to svoje divadielko tatko Robo. Pozri sa do zrkadla a urob niečo so svojim premárneným životom.

0