Aj v tomto týždni ste nám pomáhali v Dobrom Pastierovi. Firma Sonnentor nám poslala čaje a hrnčeky, Otakar Klepárnik z Medesa Group nám priviezol na našu konferenciu invalidné vozíky. Kupovali ste si naše výrobky z dreva, koberce, džemy, syry aj prvú bryndzu. Ďakujeme aj za finančné dary a 2% z daní.

Dnes sme putovali v Dobrom pastierovi v Kláštore pod Znievom na krížovej ceste. Bola venovaná osobnostiam Znieva. Pri štvrtom zastavení sme si spomenuli na Martina Čulena, ktorý stál pri zrode prvého gymnázia slovenského gymnázia v Kláštore pod Znievom. Pomáhal chlapcom z chudobných rodín ku vzdelaniu. Pri piatom zastavení, kde Šimon Cyrenejský pomáha Pánu Ježišovi niesť kríž, sme sa modlili za Vladka Masláka. Aj Vladko pomáha niesť kríž mnohým, ktorí padajú a už nevládzu. Pri šiestom zastavení, kde Veronika podáva Pánu Ježišovi ručník, sme si spomenuli na sestru Bernadetu z Vrícka z Kongregácie milosrdných sestier sv. Vincenta – Satmárok, ktorá pomáhala chorým ľuďom, väzňom aj sestričkám nájsť povzbudenie, silu a Boha.

Kráčal pri mne Dušan. Prišiel asi pred týždňom z Ilavy. Ľavú stranu tela má trochu postihnutú po nejakej chorobe. Pri šiestom zastavení si Dušan sadol na múrik pri Sv. Terezke a rozplakal sa. Aj on má svoju krížovú cestu. Pri jedenástom zastavení poprosil sestričku z Vrícka, aby sa za neho modlila. Modlite sa za neho aj za mňa. Došli sme spolu až na cintorín. Tak končia pozemské púte ľudí. A tam začína púť nebeská. Dnes za naše hriechy prešiel krížovú cestu Ježiš a zomrel na kríži. Potom vstal z mŕtvych a pozýva do svojho kráľovstva aj nás. Modlime sa, aby sme zvládli svoje krížové cesty, pády, bolesti, úspechy aj pýchu. Pekné prežitie Veľkonočných sviatkov z Kláštora pod Znievom.

Image-321

Image-322

Image-324

Image-325

Image-326

1