Hlúpi ľudia nevedia, že sú hlúpi a tí vzdelaní vedia, čo nevedia. Výsledkom je, že hlupáci majú vyššie ambície ako schopnosti a schopní si robia svoju prácu a nikam sa netlačia. A ešte je tu skupina psychopatov, ľudí bez citu a emócii, ktorí idú za mocou – egoisticky, vypočítavo a bezohľadne. Hlupáci a psychopati – nebezpeční ľudia.

Dvoch takých máme aj vo vedení nášho štátu – jeden rád bozkáva výložky a vence, druhý túži po moci a správa sa ako mafián, tretí podvádza, klame a smeje sa nám do očí. Hitler, Stalin, Mao, Lenin, Gottwald a ďalší masoví vrahovia začínali podobne. Slušní a vzdelaní ľudia sa im radšej vyhli a prisluhovači im pomohli k moci, ktorej sa už nevedeli vzdať. Nebezpeční ľudia.

Musíme byť ostražití a nesmieme ustupovať darebákom. Nikdy nebudem voliť ľudí, prepojených so SMERom, SNS, Mostom a Kotlebovcami. Sú to veľmi nebezpeční ľudia, ktorí ohrozujú našu krajinu. Ľudia hovoria, že keď prídu k moci „tí druhí,“ začnú klamať a kradnúť rovnako, ako ich predchodcovia. Žiaľ, zatiaľ to tak často bolo. Myslím si, že svitá na lepšie časy. Poznám viacerých ľudí, ktorí sa chystajú vymeniť súčasných mafiánov v politike a viem, že budú lepší. A treba mobilizovať ďalších – aby sme nenechali našu krajinu napospas oligarchom a ich lokajom. Z regiónov sme ich už čiastočne vyhnali, ešte nás čakajú parlament a prezidentské voľby. Pre mňa sú nebezpeční kandidáti Šefčovič, Bugár, Kotleba a Harabín.

Máme okolo seba rôznych ľudí – takých, čo majú charakter aj znalosti, vedia a chcú, aj takých, čo nevedia, chcú a naučia sa. Dobrí ľudia dokážu vytvárať veľké diela, ktoré darebáci dokážu zničiť vo veľmi krátkom čase. Hľadajme v druhom človeku Krista, pomôžme ľuďom, ktorí robia zlo, aby sa zmenili, tak ako nám pomáha Pán svojim milosrdenstvom. Buďme však nekompromisní proti bláznom, psychopatom a kazisvetom. Nebezpeční ľudia boli v spoločnosti vždy izolovaní vo väzení alebo na psychiatrii, aby nemohli robiť zle. Dávajme si pozor, aby sa nedostali sa do vysokých pozícií. Sú nebezpeční a neodídu.

Už Platón hovoril, že demagógovia využívajú slobodu prejavu, aby sa sami ustanovili ako tyrani. Timothy Snyder k tomu dodáva: „Európska história 20. storočia nám ukazuje, že spoločnosti sa môžu rozpadnúť, demokracie padnúť, etika skolabovať a obyčajní ľudia sa môžu ocitnúť nad popravčími jamami so zbraňami v rukách.“  Snyder vo svojej knihe O Tyranii píše: „Zriecť sa faktov znamená zriecť sa slobody. Ak nič nie je pravda, potom nikto nemôže kritizovať moc, pretože niet základu, na ktorom sa to dá robiť. Ak nič nie je pravda, potom je všetko divadlo. Najviac peňazí sa platí za najoslepujúcejšie svetlá. Dávajte pozor, keď sa hovorí o extrémizme a terorizme. Zbystrite pozornosť, keď sa niekto odvoláva na naliehavosť situácie a výnimky. Protestujte, ak niekto zneužíva patriotické heslá.“

2