Dnes je dvadsiatehoštvrtého júna 2018. Meno má Ján. Je to prvý deň v spoločnom zväzku Jana a Lucie. Dvoch dvadsaťštvoriek. On má meniny 24.6., ona má narodeniny 24.4. Obaja nosia číslo 24 na reprezentačnom drese. Slovenská florbalistka a český florbalista mali svadbu. Naša Lucka sa od tohto dňa volá Jelínková. Prišli spoluhráčky, spoluhráči, tréneri aj súperi. Florbalový život sa preklápa do spoločného života. Honza aj Lucka dávali góly, ale ešte radšej nahrávali svojim spoluhráčom. Verím, že si budú nahrávať aj v manželstve. Láska je nesebecká. Obaja boli kapitánmi reprezentácie, ale nevypínali a nevystatovali sa. Mali zranenia, ale nemysleli na zlé a trpezlivo ich prekonávali. Niekedy zažili prehry a nespravodlivosť, ale nerozčuľovali sa a všetko znášali. Mali pri sebe trénerky a trénerov, rodičov a starých rodičov, pomáhali im, trénovali ich a držali im palce – verili, dúfali a radovali sa s nimi.

Dúfam, že to dvadsaťštvorkám vydrží a všetko to, čo sa naučili v športe prenesú do vzájomnej lásky. Tak ako o nej píše Pavol v Prvom liste Korinťanom – „Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá; nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží.“ Sviatosť manželstva Lucke a Janovi udelil Vladko Maslák, zápas Česko – Slovensko dopadol v prospech vzájomnej lásky. Rozhodovali modlili sa chlapci z Dobrého Pastiera – Miško a Dano.

Lucka aj Jan venovali veľa času deťom, malým florbalovým talentom. Teraz toto všetko budú postupne prenášať do svojej rodiny. Nech sú zdraví a nech im Pán požehná veľa detí aj vnúčat. Držme im palce tak, ako sme ich držali keď nastupovali v zápasoch Žiliny, Prahy, Tampere, Vítkovíc, Mladej Boleslavy, Slovenska a Česka. Nech na sebe obdivujú a rozvíjú to, v čom sú výnimoční a nech vzájomne prijímajú a milujú to nedokonalé v každom z nich. Do toho Lucka a Jan!

https://www.instagram.com/p/BkXqrbdAxHf/?igshid=14t6jtozbs049&utm_source=fb_www_attr

LU1

LU2

svadba repre dvaja

svadba2

svadba1

svadba4

misko a dano

0